Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Zákony nepřijímáme na základě filozofických či inženýrských úvah, které jste tu předvedl, ale na základě reálných potřeb společnosti. Pokud nějaký zástupce nerdů přijde do parlamentu vysvětlit, proč lidem pomůže zákon o svazku nerdů s bublinkovou folií, a hlavně co by měl obsahovat (mají mít společné zdanění? mají po sobě dostávat vdovecký důchod? ...), tak se klidně takový zákon přijmout může. Ale nikdo zatím nepřišel. Podobně nepřišel nikdo s požadavkem na zákon o mnohoženství. Mnohoženství jako takové totiž u nás zakázáno není. A skupina lidí žijících spolu není vůči nikomu diskriminována ve vztahu ke státu (narozdíl od svazku gayů, který byl v určitých věcech diskriminován oproti svazku muže se ženou), takže opět - nevím, co přesně si pod "uzákoněním mnohoženství" představit. A tak můžeme pokračovat... Snad ještě k pedofilům. Ano, alfou a omegou je "dobrovolnost" svazku. No a děti do 15 let věku prostě považujeme za neschopné dobrovolného rozhodování (čili nesvéprávné), tím se vše řeší. Nebo navrhujete tuto věkovou hranici snížit? Zrušit?

2 2
možnosti
JK

Asi jste nepochopil, o čem článek je. Zkuste ho přečíst znovu.

A s tou polygamií asi jen tak žertujete, že?

1 1
možnosti
TH

Ted nerozumim:

Dva z nich jsou gayové a*** Xzbylí tři si svévolně osvojují moc jim určovat pravidla, jakými se oba musí ve vzájemném vztahu řídit. Nepřijde vám to padlé na hlavu? Nepřijde vám to arogantní? Mně ano.X***

Proč by kdokoliv z nás měl přikazovat někomu jinému z nás, s kým může žít a s kým ne? A za jakých podmínek? Je to přece jen a jen jeho věc. Je to přeci úplně stejné, jako bychom mu zakazovali nosit červené tričko. Prostě to nemá logiku.

Došli jste až sem? Kývete souhlasně hlavou? Fajn. Pojďme ještě dál.

***XPřiznáváme gayům práva, která bychom jim přiznávat neměli.X***

Kdo je teda arogantni?

1 3
možnosti
Foto

on autor obecně nepřekypuje tolerancí....to není jen v tomto článku;-)R^

4 3
možnosti
Foto

K69a53r83e23l 89R74a98d76a

10. 6. 2013 9:06

Celkem správně poukazujete na debilitu dnešní společnosti. Také nechápu, proč tolik lidí cítí potřebu přikazovat ostatním jak mají žít. Myslím, že to pramení z pocitu nejistoty a méněcenosti. Ti přkazovači se cítí ohroženi už jen tím, že někdo žije jinak než oni, i když jim tím nijak neškodí. A tak si zvolí poslance, který za ně vymýšlí co se smí a co ne. Páni poslanci si to náramně užívají a vymýšlí jednu pitomost za druhou. Národ jin nadšeně tleská, nebo jim nadává, ale málokdo se zamyslí nad užitečností celého kolotoče. A platí a platí.

4 1
možnosti
FS

Proboha,co je to za slátaninu?

5 4
možnosti
MK

Je to jednoduché. Nechť existuje institut registrovaného partnerství, do kterého může dobrovolně vstoupit libovolný počet svéprávných plnoletých osob libovolného pohlaví. Takže polygamie, polyandrie... proč ne?

2 2
možnosti
JK

Ano, ale pojďme dál. Proč musí ten institut být REGISTROVANÝ?

4 3
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2665x
Jsem hrdý bílý, heterosexuální muž. Tak trochu šovinista, ale zároveň gentleman ze staré školy.

Seznam rubrik