Diskuse

Žádám zrušení referenda

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Považujete vyšší preference KSČM v ČR u starřích populace taky za projev moudrosti a zkušenosti starších?

0 0
možnosti

Prý už půl milionu Britů podepsalo petici za opakování zápasu Anglie:Island. Neví o tom někfo něco víc? ;-)

1 0
možnosti
Foto

K81a14r29e35l 58R78a59d42a

29. 6. 2016 11:58

Odmítání referenda a přímé demokracie je v podstatě odmítání demokracie jako takové. Přece pokud není občan dost vyspělý na to, aby odpověděl na jednoduchou otázku, pak není ani vyspělý k tomu posoudit kvality a charakter těch kteří ho v zastupitelské demokracii zastupují. Což je mnohem složitější, do prasete je vidět, až když se vykuchá.

7 0
možnosti

Tak to jste jim to natřel s tím opakováním referenda. Já se v tom případě také hlásím a chci revizi. A CHCI a CHCI. A basta.

4 0
možnosti

Kde se dá podepsat ta petice za opakování referenda z roku 2003?

8 0
možnosti

M41a71r73t56i34n 70P27e44š

27. 6. 2016 17:47

Přímo ukázková manipulace s fakty. Napřed vybranou statistiku popřu "Při brexitu prý volili starší, hloupější a méně majetní proti mladším..." a pak si z ní vyberu, jen co se mi hodí, abych podpoříl svůj argument - "Ve skutečnosti volili starší a zkušenější..."

To je jeden z problémů referend a voleb obecně, bohužel ne všichni občané jsou schopni prokouknout pár jednoduchých technik propagandy, počet kladných odezev na tento článek budiž důkazem.

3 2
možnosti

Nejvíc peněz dává do propagandy v Evropě samotná EU.

3 1
možnosti

J16a44n 83S84o14u76č41e30k

27. 6. 2016 15:36

Dobře jste to vystihl. A zvláště komentář pana Šafra působí, jako by ho nepsal svéprávný člověk. A to, že po volbách nebo referendu se ozve nějaká malá, ale o to hlučnější skupinka, která dává hlasitě na vědomí, že volbu většiny respektovat nebude, protože nedopadla tak, jak oni chtěli a požaduje tak její anulování a opakování, je velmi nebezpečný precedens, který přímo ohrožuje samotné základy svobodných voleb. Bohužel se v poslední době objevuje stále více a je jen otázkou, zda je kýmsi uměle vyvoláván. Pokud tomuto fenoménu ovšem propadnou i politici a tzv. hlídací psi demokracie-novináři, pak je to již zcela fatální. A snad se pan Šafr někdy probere ze své ruské fobie, když je schopen vztahovat k Rusku i britské referendium.

21 1
možnosti

Přečtěte si ještě jednou komentář pana Šafra...on tam nepsal nic o anulování referenda. On tam psal o tom , že referendum je hovadina...a to je rozdíl ;-)

2 1
možnosti

Musí se to zrušit dokavaď to nedopadne!

1 0
možnosti

R38a55d80i42m 37K74a53l65a57s

27. 6. 2016 14:18

Iniciátorem nové podpisové akce za referendum je stoupenec brexitu. Nebylo voleno tzv. chytří proti hloupým, ale vzdělaní proti méně vzdělaným... Ne náhodou se po konci hlasování teprve zjišťovalo, jaké bude mít brexit důsledky a co to ta EU vlastně je. Což jen předchozí skutečnost dokresluje...

Bylo by proto dobré být přesný.

Referendum se velice snadno může stát nástrojem populistů a jedinou zemí, kde opravdu smysluplně funguje, je Švýcarsko. Demokracie jako taková je jen iluze.

3 15
možnosti

Tedy podle vás, hloupí lidé nejsou jenom ve Švýcarsku? Víte ono s tou hloupostí lidí je to malinko jinak. Lidé se umí rozhodnout racionálně, pokud mají dostatek informací a zkušeností. Ne nadarmo komunisti vždy chtěli vést masy a proto jim zatajovali informace, rušili vysílání zahraničních rozhlasových stanic, novináři mohli psát jen to co jim bylo dovoleno. Silně pochybuji o tom, že Britové jsou nějací hlupáci, kteří se dají opít rohlíkem a že britská média neinformovala a nerozebírala všechna pro i proti. A s těmi populisty? Vždyť denodenně vidíme, jak se ČT, různá média se snaží vyvolat populizmus, ovšem ten prounijní. Do TV, rozhlasu jsou zváni jen ti, kteří EU chválí, každou chvíli přijde někdo, kdo přisuzuje EU něco, co fungovalo dávno před jejím vznikem, na čem nemá EU sebemenší podíl, leda tak to, že většina států EU je v tom zapojena - například Schengen. Já fakt nepotřebuji mezinárodní organizaci hrající si na stát, zřizující pohraniční stráž, ačkoliv nemá ani metr hranice, úředníky, kteří nařizují mým dětem od kolika let smí nafukovat dětské balonky, čemu se mí říkat marmeláda, ale kteří ani neumí sjednotit dopravní předpisy členských zemí a povinné vybavení vozidel, ačkoliv již v r. 1909 se dokázaly země domluvit na základech a v r. 1931 na jednotných dopravních značkách. Zato umí vydat 210 předpisů k obyčejné polévkové lžíci.

10 0
možnosti

Referenda jsou podvodem na demokracii. Ti, kdo říkají „ano" a ti, kdo říkají „ne",

nevyjadřují ve skutečnosti svou vůli. Byli umlčeni koncepcí moderní demokracie. Bylo jim dovoleno, aby vyjádřili jen jedno slovo: bud „ano" nebo „ne". To je nejkrutější a nejutlačovatelnější diktátorský systém. Ten, kdo řekne „ne", by měl uvést důvody pro svou odpověď. Měl by vysvětlit, proc neřekl „ano". A ten, kdo řekne „ano", by měl uvést důvody pro schválení a proč neřekl „ne".

Každý by měl vyjasnit, co chce a jaké jsou důvody jeho schválení nebo odmítnutí. Muammar Al-Kaddáfí (Zelená kniha)

6 1
možnosti