Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Radeji bych czexit .

0 0
možnosti
Foto

Ohledně Brexitu si dovoluji spamovat vynikajícím článečkem Ivana Hoffmana:

..

BRITÁNIE A EU

Kdejaká celebrita vzkazuje Britům, aby neodcházeli z EU a co chvíli někdo vyčísluje, jaká by to byla pro Británii ekonomická a pro EU politická pohroma. Vzácnější jsou úvahy, spatřující v „Brexitu" naději pro Evropu, které Brusel přerostl přes hlavu a odchod Británie by mohl vést k restartu komunikace evropských národů.

Evropská unie zkrátka nerovná se Evropa a bruselská byrokracie není tmelem Evropy, nýbrž jejím stále se zvětšujícím problémem. EU v dnešním stavu je rezignací na původní sen o mírové spolupráci národů. Evropskou vzájemnost vytěsnil volný pohyb lidí zboží a kapitálu, který se ukázal být prostředkem ovládnutí masy evropských konzumentů globálními korporacemi.

Občas je nutné učinit krok zpět, abychom se pohnuli dopředu. Vystoupením Británie z EU by se kus Evropy vrátil do původního stavu. Pozitivní efekt s tím spojený by inspiroval další. Záhy by šlo celý Brusel rozpustit, provést lokální audit, co kde ještě z Evropy zbylo a dát se pak lépe dohromady.

..

Zdroj: http://www.denik.cz/hoffmanuv_denik/britanie-a-eu-20160527.html

5 0
možnosti

Po brexitu by nepochybně nastal konec světa.

1 0
možnosti
Foto

Facebook má ve svých stanovách zákaz hate speech už dávno, a tak mají právo vymazat jakýkoli závadný server. Stěžují si tak muslimské ženy, jež chtějí cítit vánek ve vlasech a nenosit burky, že jsou na Faceeboku blokovány, protože Facebooku jde primárně o dohodu s určitým režimem, aby mohl proniknout na trh. Mažou se automaticky nahé fotografie a další. Facebook ma eminentní zájem proniknout na čínský trh, ale Číňané chtějí cenzuru takového typu, kterou Facebook nechce povolit, ale v Číně ochotně to povolují jiné sociální servery. Primárně jde ale Ćíně, aby podpořili svoje čínské sociální sítě. Zuckeberg během krize na Ukrajině zatrhl ukrjainskou stánku, prorežimní, protože rovněž obsahovala hate speech.

0 0
možnosti

J45a86n 84R51á70ž

5. 6. 2016 13:56

Malá poznámka k nápadu omezení zbraní v rukou občanů. Omezení je jen krbnim krokem k totálnímu odzbrojení. To by si měl každý uvědomit!

P.S. "Se zavedením profesionální armády, zmizelo opodstatnění toho, aby občané drželi zbraně. Zmírní se tím i hrozba, že by občané mohli bytí nebezpečnými pro monarchii"

. Jen jsem parafrázoval Marii Terezii, která svým ediktem odzbrojila občany Rakouské monarchie.

A stejný účel má i snaha bruselských i mnoha národních politiku. Hrozba teroristů, je jen průhlednou zástěrkou, neb teroristé si zbraně opatří kdykoliv.

11 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2665x
Jsem hrdý bílý, heterosexuální muž. Tak trochu šovinista, ale zároveň gentleman ze staré školy.

Seznam rubrik