Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nikdo nic z názvu svátku nevypustil, je tam pouze přidáno to, co zmizelo při změně z významného dne na státní svátek... tj.

„Mezinárodní den studentstva a den boje za svobodu a demokracii“ Kdo byl ústřední silou i v roce 1989?

0 0
možnosti
JK

Znovu opakuji to, co jsem psal v článku. Den boje za svobodu a demokracii zahrnoval oba svátky, nic z něj nezmizelo. Každoročně jsme si to navíc připomínali. Proč bylo nutno ten svátek přejmenovávat? A proč to navrhovali a schválili převážně komunisté?

0 0
možnosti
BM

Slyšíte trávu růst. Revidovat historii se pokouší všichni, kteří chtějí upozadit Mezinárodní den studenstva a nacistická zvěrstva. I kdyby v ten den (17. listopadu) bylo několik výročí, posloupně se připomínají i v názvech. Tady s někomu asi nelíbí připomínka na to, co provedlo nacistické Německo našim studentům.

0 0
možnosti
JK

Nikdo se tu nikdy nepokoušel upozadit Mezinárodní den studentstva ani nacistická zvěrstva. Každoročně jsme si je (mimojiné) připomínali právě 17. listopadu na Den boje za svobodu a demokracii.

0 0
možnosti
MD

Revize historie se dela uz pri jeho prvni zmene nazvu. Jedna se tedy o rerevizi. A vcelku dobrou, aby se poslanci zklidnili a zacali zabyvat podstatnymi vecmi za ktere si je platime.

2 0
možnosti
JB

Člověče co to melete8-o??Nikdo nic nevypustil ale pouze přidal,nově název zní: „Mezinárodní den studentstva a den boje za svobodu a demokracii“Čtěte věci celé a ne jen populistické řeči soudruha Kalouska!

5 0
možnosti
LK

Můžete tu krákorat jak chcete .....

Caxton Hall, Londýn, UK, 1941 „Prohlášení spojeneckých studentů k 17. listopadu“,

„...My, studenti Velké Británie, všech jejích dominií a Indie, Severní a Jižní Ameriky, Sovětského svazu, Belgie, Československa, Francie, Řecka, Číny, Holandska, Norska, Polska, Jugoslávie a všech svobodných zemí, abychom uctili památku popravených a umučených studentů, kteří jako první zvedli svůj hlas na znamení odporu proti nacistickým utlačovatelům roku 1939, prohlašujeme 17. listopad Mezinárodním dnem studentstva...“

„...Prohlašujeme, že 17. listopad není pro nás pouze dnem, kdy studenti celého svobodného světa vzdávají poctu svým mrtvým československým kolegům a všem těm, kteří trpí stále ve vězeních a koncentračních táborech, avšak též dnem, kdy si připomínáme a budeme stále připomínat ideály, pro něž tito studenti trpěli a stále trpí...“

„...My, kteří dnes s ostatní mládeží tvoříme jednotu, ucelenou frontu proti všem druhům fašismu a nesvobody, bez rozdílů politických, národnostních a náboženských, kteří se zbraní v ruce bojujeme na všech bojištích za svobodu svého lidu, skláníme se před oběťmi barbarského násilí, posíleni jejich příkladem vybojovat budoucím generacím lepší a spravedlnější budoucnost. 17. listopad bude pro nás navždy dnem, kdy studentstvo celého světa uctí na svých školách nejen památku popravených československých kolegů, ale i dnem, kdy si znovu a znovu připomeneme ideály, za které tito hrdinové padli...“

8 0
možnosti
JK

A? Jak se to vylučuje s tím, co jsem napsal?

0 1
možnosti
MJ

17.11.1989 demonstranti uctívali památku zastřelených a umučených studentů. Díky tomu nakonec padla vláda komunistů a máme prularitní systém. Ale asi někomu vadí, že se připomínají zvěrstva němců a chtěl by zapomenout.

6 0
možnosti
Foto

Ale on ten Den boje za svobodu a demokraciji nikdo nezrušil. Má se to jmenovat Mezinárodní den studentstva a den boje za svobodu a demokracii, tedy se dali do hromady názvy oba. Nikdo tedy pouze na zvěrstva nacismu neukazuje. Mimo to tento zákon neprosadili dle aktuálně.cz ani tak komančové, jako ANO. Ti to sice dříve zkoušeli taky, ale neuspěli ;-)

8 0
možnosti
JK

Helena Válková, bývalá komunistka.

Hele, může to mít třeba kilometr dlouhý název, já v tom vidím snahu o revizi historie. Ne bez důvodu to navrhli komunisté a komunisté pro to jednohlasně hlasovali.

Osobně nevidím jediný důvod pro změnu názvu. Každý ví, co je to za svátek a co se tím slaví.

0 7
možnosti
Foto

Historik Pavel Žáček. „Je to politické zneužití jednoho výročí z roku 1939, aby se postavilo proti výročí z roku 1989, které vedlo k pádu komunistického režimu,“ V komunistickém období se den studenstva v Československu oficiálně slavil, k 17. listopadu se pravidelně sjížděly špičky studentských hnutí z celého východního bloku. „Vytvořili mezinárodní svaz studentstva, instituci, kterou dále expandovali, infiltrovali do svobodného světa, do třetího světa, přes kterou vysazovali své agenty a různé příslušníky. Byl to nástroj režimu, a proto neměl v Československu, posléze v ČR dobré renomé, právě z toho důvodu byl státní státek pojmenován jako Den boje za svobodu a demokracii.RvRv

0 4
možnosti

Aha,

takže listopad 89 nám zajistil pravě konaný sjezd studentskych špiček a studentských agentů z východního bloku, kteří se sem sjeli slavit mezinárodní den studenstva.;-D

Teď nam ještě se soudruhem "hysterikem" Žáčkem pověste tu o Karkulce.

2 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2665x
Jsem hrdý bílý, heterosexuální muž. Tak trochu šovinista, ale zároveň gentleman ze staré školy.

Seznam rubrik