Jiří Krákora

Národní stereotypy a hraběcí rady

22. 02. 2016 0:00:01
Uprchlická krize, terorismus v Evropě. Co s tím mají společného hraběcí rady? Vždycky dokážou pobavit.

Po útocích sexuálně frustrovaných mužů v Německu, kterým Merkelová nedala, jak slibovala, přišla reakce státních úředníků na rozčílenou kritiku ze strany německých občanů. Byla zábavná. Prý se mají ty ohrožené ženy držet od útočníků na délku natažené paže. V kontextu nedávné německé historie je to značně peprná rada, která vyvolala spoustu všeobecného pobavení všude ve světě. Jako by se zde projevil klasický národní stereotyp řešit každý problém s lidmi z jiných kultur s použitím natažené lidské paže.

Já osobně s touto radou souhlasím. Myslím, že by to tak mohlo fungovat. Držet si kriminálníky obecně na délku paže je přesně to, co lidé potřebují. Jen aby jim stát do toho příliš nekecal...

Zásadně na délku paže.
Zásadně na délku paže. (i1308.photobucket.com)

Krátce poté přišla finská veřejnoprávní televize s další úžasnou radou, jak se ubránit sexuálnímu útočníkovi. Stačí napřáhnout paži (opět) a říci razantní NE. A je to cajk. No a když ne, tak ho stačí majznout kabelkou. Vzhledem ke kamarádství s nacistickým Německem, které bylo vzhledem k sovětské invazi vcelku pochopitelné, opět chápu tu nataženou paži i s tím razantním NE. Jen místo kabelky Finové k likvidaci útočníka používali lepší věci...

Simo Häyhä doporučuje
Simo Häyhä doporučuje (i1308.photobucket.com)

Aby toho nebylo málo, francouzští úředníci přišli se skutečně převratnou radou. Jakmile se blízko vás objeví teror, utečte! Svým způsobem je to pochopitelné. Francouzi jsou už prostě takoví. V historii prý vyhráli válku vždy jen sami se sebou.

Návod na výrobu francouzské vlajky
Návod na výrobu francouzské vlajky (i1308.photobucket.com)

Imigranti a teroristé jsou v Evropě stále vděčné téma a generují spousty veselých historek. Já jen doufám, že v brzké době přijde řada pokračování. ČT by například mohla zveřejnit video s radou, jak se s pomocí hnědé bundy bránit extrémistům a zatímco Britové kvůli hrozbě terorismu zvýší stupeň pohotovosti z "Rozladění" na "Namíchnutí", Skoti rovnou vyrazí rozkopat těm hajzlům držky. Každopádně se máme určitě na co těšit.

Autor: Jiří Krákora | karma: 26.33 | přečteno: 954 ×
Poslední články autora