Diskuse

Nejen o psech

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V15í38t 50K89u78č55í51k

16. 9. 2013 22:39

Racionální...

0 0
možnosti

Problém je absence vymáhání práva v této oblasti. proto si řada pejskařů myslí, že si může dovolit vše a ostatní jsou povinni to strpět. A ta drzost s časem ještě roste. Proto jsou parky plné pobíhajících psů, proto řada pejskařů neuklízí, je jim jedno že jejich pes na někoho doráží atd. Chybí jakákoliv represe. MP na to kašle. Dále chybí také regulace cenou. Ve městech je prostě přepsováno, je jich příliš. 

Já osobně jsem toho názoru, že pes do města na veřejná prostranství vůbec nepatří, už jen proto, že močí kudy chodí a tomu se zabránit nedá. Tohle je pozůstatek středověké hygieny, kdy tekla kanalizace po ulicích a kálelo se a močilo, kde koho napadlo. Zatímco v jiných směrech se hygiena radikálně změnila, tak psi jsou pozůstatkem tohoto středověkého pojetí Rv

0 0
možnosti
Foto

N74e35l21a 44P93a98l42o87v28á

21. 7. 2013 16:53

Dávám hodně velikou karmu. Dal jste si s blogem práci a vyhmátl jste všechny třecí plochy mezi pejskaři a "slušnými lidmi".:-);-D

0 1
možnosti
Foto

Jeden z hlavních problémů vidím v tom, že lidi, kteří si pořizují psa, často nemají ani základní znalosti a informace o jejich výchově a výcviku. Před časem nás prosili o pomoc lidi, keří měli ročního naprosto nezvladatelného labradora. Vypadlo z nich, že jim chovatel říkal, ať s ním první rok nic nedělají, necvičí ho, na to je prý dost času potom. Pes byl povahově výborný, měl moc rád lidi, ale ovladatelnost nula, poslušnost nula, myslel si, že si může dělat co chce. Něco zvládli s ohlávkou, aby s ním mohli alespoň trochu bezpečně ven, a aby ho venku zvládli. Po čase začal trochu poslouchat, ale jen když se mu chtělo. Spolehlivost žádná. Ten pes už bude vždycky problémový a nikdy na něj nebude spolehnutí.

2 0
možnosti

Karma!

Ráda říkám, že většinu psů mám ráda, na rozdíl od většiny lidí. A taky si to myslím.

Pro rýpaly: můj pes zvládá základní povely a uklízím po něm bez vyjímky.

2 1
možnosti

Zkuste se léčit u psychiatra.

0 1
možnosti

ohřívač vody na 5 písmen

0 0
možnosti

děkuju za vysvětlení pro ty tupější "jak se to se psy má". 

váš optimismus, že každý pes je vycvičitelný natolik, aby mohl všude bez vodítka a bez náhubku je úsměvný. a lidi budete cvičit taky? bude to povinné? 

jsem majitelkou bernského salašového psa, rasy, která je lehce ovladatelná a bezpodmínečně poslušná, a vodím ho na vodítku, proč asi? protože i psovi, stejně jako lidem, mohou rupnout nervy. nikdy nic není jisté, ani v lidském životě, ani v životě psím. 

když si pořídíte psa do města, pak jste to vy sám, kdo je zodpovědný za to, že pes bude nadoživotí uvázaný na řemínku, evtl. musí mít náhubek a stráví život bez výběhu (s občasným výletem "ven") na několika čtverečních metrech. tuhle zodpovědnost házet na jiné s tím, že on přeci chudáček pes má právo na výběh bez omezování, a ti zlí, zlí lidi okolo mu to nechtějí dopřát...  je zhůvěřilost.

1 2
možnosti

Nemyslím si to. Můj pes poslouchá opravdu dobře a chodíme ven bez vodítka. Bydlíme na kraji města a celou dobu procházky z ní nespustím oči, přestože se ode mě nehne dál než na pár metrů. I silnici se naučila přecházet jen na povel. Pokud jdeme do míst, která nezná nebo kde je velký provoz, je na vodítku.

Je hodně lidí, kteří jezdí do okrajových částí města, aby se pes mohl proběhnout. Jenom nesmí být líní věnovat jim svůj čas a pozornost. 

Nevím, jak to pozná, ale když se při procházce zamyslím a "přeruším kontakt", můj pes to pozná, zastaví se a "ptá se" co se děje.

1 1
možnosti

Máte rád psy. No a co - proč by to měli druzí respektovat?

1 4
možnosti

Lidé by se měli navzájem respektovat: To je normální.

5 0
možnosti

Naprostý souhlas a karma.

4 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2665x
Jsem hrdý bílý, heterosexuální muž. Tak trochu šovinista, ale zároveň gentleman ze staré školy.

Seznam rubrik