Jiří Krákora

Tahle země není pro extrémisty

21. 08. 2016 22:37:00
Přátelé, stručně, neboli briefly, k dnešnímu happeningu, který se dnes udál na Staroměstském náměstí.

Pan Konvička, tč. aktivista proti islámu, vyrobil dnes na Staroměstském náměstí happening, kde předvedl pár svých kamarádů s nalepenými fousy, střelbu z atrap AK-47, popravu nevěřícího psa a pronesl proslov. Akce byla ohlášená, soudě dle videí, která jsem viděl, o ni byl podobný zájem, jako o jiné aktivistické happeningy - tedy se kolem sešly asi dvě desítky zvědavých lidí, někteří to točili na mobily, jiní jen tak civěli. Okolostojící policisté se věnovali plnění svého poslání, tedy pomáhali a chránili, až to nakonec celé zařízli. Tradiční staroměstská aktivistická nuda.

Celý večer nám však zpravodajské portály i televize servírují obraz zkázy, popisují hrůzu, šok a paniku. Turisté prchají ve zmatku z města, rodiny se trhají, jak každý utíká na jinou stranu, židé se v panice vrhají na zem, arabové po nich s gustem šlapou, až z nich cáká krev...

Hele, nic proti happeningům. Dějí se pořád. Některé jsou decentní, na jiných vidíte výjevy s umělou krví a plastikovou brutalitou, nebo se na nich nahé S/M bukvice tlučou bičíky...
Beru to jako kolorit města. Pořád tu někdo proti někomu protestuje. Ale dělat z toho takovou katastrofu? Vždyť je to směšné.

V téhle zemi to mají aktivisté těžké. Nedokáží lidi nadchnout pro svou věc. Češi jsou sví a nenechají si do toho kecat. Kde jinde vyhraje soutěž o nejlepší postavu dějin fiktivní postava? Kde jinde se pouliční bitky mezi pravicovými a levicovými radikály dějí s pomocí papundeklových atrap dlaždic a připraveným scénářem? Nebo kde jinde skupinka umělců vyleze na sídlo prezidenta a místo standardy standarty vyvěsí červené fotrovské trenky.

Nedá mi to, abych nevzpomenul na toho obecního blba, co na Staromáku v Chrastavě střílel na Klause z airsoftové pistole. Ochranka jen čučela, Klaus se na něj škaredil, ale nikoho nenapadlo něco udělat. Týpek se pak vzdálil a o kus dál se svěřil novinářům.

Najdete někde na světě nějakou jinou podobnou zemi, kde je místním všechno tak ukradený jako Čechům? Když si odmyslím těch pár ichtylů na sociálních sítích, co mají hlavu strčenou v řiti až po uši, tak i toho Konvu prostě lidi berou spíš s humorem.

Tahle země prostě není pro extremisty. Nikdo tu nebere nic vážně. A i když se zastaví tu náckové na pokec, tady zas komunisti, nějak to vždycky přečkáme. Okupanti přicházejí a pak zase odcházejí, jen my tu jsme pořád. Jsme smějící se bestie. Švejci. Serem na vás i na vaše ideologie.

Autor: Jiří Krákora | karma: 35.27 | přečteno: 1565 ×
Poslední články autora